Doctori Honoris Causa

2000

Cornel Țăranu

Compozitor, dirijor, muzicolog, doctor în muzicologie, profesor universitar. Membru al Academiei Române, doctor honoris causa al Universității de Muzică din București și Iași, vicepreședinte al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, director al festivalului Cluj Modern, pe care l-a înființat, Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofițer, Cavaler al Ordinului Artelor și Literelor din Franța.

Ion Josan

Om de afaceri, sponsor al asociațiilor de artă și literatură, Republica Moldova.

2002

Maria Bieșu

Cântăreață de operă, Primadona Operei Naționale, profesor universitar. Artistă Emerită, Artistă a Poporului, Ordinul Republicii, Ordinul Național Steaua României în gradul de Comandor, fondatoarea Festivalului Internațional de Operă și Balet Invită Maria Bieșu  

Victor Gherlac

Actor, regizor, pedagog. Artist al Poporului, ctitor al Teatrului Academic Moldovenesc, al Școlii Teatrale Moldovenești, al Uniunii Teatrale din Moldova, „profesorul profesorilor” oamenilor de teatru din Republica Moldova

Viorel Cosma

Muzicolog, lexicograf și critic muzical român, doctor în muzicologie, profesor universitar al Universității Naționale de Muzică și al Universității Hyperion din București, România. A pus bazele lexicografiei muzicale moderne în România. Membru a numeroase organisme, asociații și fundații profesionale din țară și de peste hotare. A inițiat pentru tipar monumentala lucrare Enciclopedia muzicii din România. Deținător al Ordinelor: Coroana RomânieiSteaua RomânieiSteaua RSRMeritul Cultural în grad de Mare Ofițer.

Vasili Povzun

Clarinetist, dirijor, profesor universitar, rector la Conservatorul de Stat din Chișinău (1953–1960). Rector la Conservatorul din Odesa (1962–1968), Ucraina. Om Emerit în Artă al Ucrainei.

2003

Iacob Tihman

Pictor, grafician, scriitor, om de afaceri, sponsor general al asociațiilor de artă și de sport, Ordinul Gloria Muncii, Republica Moldova, Israel.

Simon Camartin

Muzicolog, dirijor. Atașat cultural al ambasadei elvețiene, fondator al Fundației Culturale Pro Helvetia.

2006

Dan Hatmanu

Pictor și grafician, profesor universitar. Profesor Emerit, Ordinul Meritul Cultural, Ordinul Național Pentru Merit în grad de Cavaler, România

2012

David Esrig

Regizor, profesor universitar, doctor în litere. Fondator și rector al Academiei de Teatru și Film Athanor din Burghausen, Germania, doctor honoris causa  al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiale din București, Ordinul Național Pentru Merit pentru contribiția adusă promovării democrației și culturii române în lume.

2014

Mihai Mălaimare

Actor, regizor, profesor, doctor în istoria teatrului. Director, fondator al Teatrului Masca, București, Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler”, Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiţer.

2015

Viorel Munteanu

Compozitor, muzicolog, critic, profesor unversitar, doctor în muzicologie. Profesor universitar la Universitatea Națională de Arte George Enescu, Iași,doctor honoris causa acordat de Universitatea Ovidius din Constanţa, de Universitatea Valahia din Târgoviște, de Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, de Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca. Medalia Meritul Cultural, Medalia de aur a Universităţii Ştefan cel Mare, Suceava.

2016

Adrian Iorgulescu

Compozitor, profesor universitar, doctor în muzicologie și estetică muzicală. Profesor universitar la Universitatea Națională de Muzică din București, președinte al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, Ministru al Culturii și Cultelor din România, om politic. Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler.

Adrian-Silvan Ionescu

Critic și istoric de artă, muzeograf, doctor în științe istorice, profesor universitar. Director al Institutului de Istoria Artei George Oprescu al Academiei Române. Cavaler al Ordinului Meritul Cultural, cavaler cu stea al Ordinului Sf. Lazăr de Ierusalim, cavaler al Ordinului Coroana României, Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate.

2017

Emil Boroghină

Actor, regizor. Director al Teatrului Național din Craiova, societar de onoare al Teatrului Național Craiova, director fondator al Festivalului Internațional Shakespeare, Ordinul Naţional Serviciu Credincios în grad de Cavaler.

2018                                              

Manuela Cernat

Critic și istoric de film, scenarist, prozator, eseist, doctor în filologie, profesor universitar. Profesor universitar la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I. L. Caragiiale, București, director fondator al Festivalului Filmului pentru Tineret de la Costinești, doctor honoris causa al Universității Ovidius din Constanța, Ordinul Meritul Cultural al României în grad de Comandor, Ordinul Republicii Italiene Steaua Solidarităţii Italiene în grad de Cavaler.

Radu Varia

Critic și istoric de artă, doctor în istoria artei și civilizației. Membru de Onoare al Academiei Regale a Scoției, fondatorul Muzeului Național de Artă Modernă din Paris, Membru al Academiei Europene de Științe, Arte și Litere din Paris, Membru al Academiei Europene de Științe și Arte din Salzburg, Cavaler al Ordinului Legiunii de Onoare din Franţa, Ordinului Steaua Solidarităţii Italiene în grad de Comandor, Ordinului Meritul Cultural în grad de Comandor din România.

Mariana Nicolesco

Cântăreață de operă (soprană), doctor în artă. Membru de Onoare al Academiei Române. A înfiinţat, la New York și la București Fundația Internațională Ateneul Român, doctor honoris causa al Academiei de Muzică Gheorghe Dima din Cluj-Napoca, al Universității Transilvania din Brașov și Profesor Onorific al aceleiaşi instituţii, profesor honoris causa al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Ofițer al Ordinului Artelor și Literelor, Ordinul Steaua Solidarității Italiene în grad de Comandor, Ordinul Național Steaua României în grad de Mare Cruce, Artist UNESCO pentru Pace.

Ion Caramitru

Actor și regizor, profesor de actorie. Director al Teatrului I. L. Caragiale din București, președintele UNITER-ului, director al Teatrului Bulandra, Ministru al Culturii, doctor honoris causa al Universităţii Naționale de Arte George Enescu din Iaşi, Ofițer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, Cavaler al Ordinului Literelor și Artelor, Ordinul Pentru Merit al României în grad de Mare Cruce.