Comunicate de presă

În acest an se împlinesc 80 de ani de la fondarea Conservatorului de Stat din Chișinău, una din cele mai vechi instituții de învățământ superior din Republica Moldova. Această dată a marcat începutul dezvoltării învățământului superior în domeniul artelor în țară, însemnând totodată și începutul activității instituției noastre.

Vom marca aniversarea printr-o serie de evenimente culturale care vor derula în perioada 20 octombrie – 20 decembrie. Programul evenimentelor va include o serie de proiecte speciale care vor îmbina armonios partea informațional-documentară (conferință științifică internațională, expoziții cu documente istorice și fotografii, publicații reprezentative ale profesorilor etc.), cu cea de creație (înregistrări retro audio și video difuzate online, spectacole, concerte, expoziții de pictură, grafică, artă decorativă, sculptură etc.), cu galerii (ale personalităților AMTAP, ale doctorilor honoris causa), alte activități inedite.

Activitățile se vor desfășura în mare parte în regim online, unele din ele fiind programate și în incinta AMTAP sau în instituțiile teatral-concertistice cu un număr minim de persoane.

Programul evenimentelor aniversare va fi actualizat pe pagină web oficială a Aniversării. Link:  https://aniversare.amtap.md/?page_id=137