Inaugurarea aniversării

Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice aniversează 80 de ani de la fondare

Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice împlinește 80 de ani. Cu această ocazie, timp de o lună, vor fi organizate activități care vor îmbina partea academică, precum sunt conferințele științifice internaționale, expozițiile de documente istorice, fotografii și publicații reprezentative ale profesorilor, cu cea de creație – imprimări retro audio și video difuzate online, spectacole, concerte și alte lucrări artistice.

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice aniversează 80 de ani de la fondare. Cum arăta clădirea în trecut

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice (AMTAP) aniversează 80 de ani de la fondare. Academia este succesoarea Conservatorului de Stat din Chișinău, fondat în anul 1940 și a instituțiilor de învățământ muzical care și-au desfășurat activitatea la Chișinău începând cu anul 1919.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării | Guvernul Republicii Moldova

Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice aniversează 80 de ani de la fondare Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (AMTAP) aniversează 80 de ani de la fondare. Prezent la ceremonia de aniversare, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol a venit cu un mesaj de felicitare pentru angajații instituției.

Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chișinău marchează 80 de ani de la fondare (FOTOREPORT)

A format sute de artişti şi a descoperit talente inedite, care ne-au dus faima întreaga lume. Vorbim despre Academia de Muzică şi Arte Plastice din Chişinău care celebrează 80 de ani de la data fondării. Cu acest prilej la eveniment au fost prezenţi renum

Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice aniversează 80 de ani de la fondare

Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (AMTAP) aniversează 80 de ani de la fondare. Prezent la ceremonia de aniversare, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol, a venit cu un mesaj de felicitare pentru angajații instituției.

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice marchează cea de-a 80-a aniversare

Societate 20 octombrie 2020, 17:55 Prezent la ceremonia de aniversare, secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol a menționat că potențialul științific și didactic al corpului profesoral al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice este unul foarte valoros, cum de altfel e și firesc pentru o instituție universitară octogenară care și-a creat deja bogate tradiții și parteneriate internaționale.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice marchează cea de-a 80-a aniversare

15:54 | 20.10.2020 Categorie: Cultură Chişinău, 20 oct. /MOLDPRES/. Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice (AMTAP) aniversează 80 de ani de la fondare. Evenimentele organizate cu această ocazie au luat start astăzi la Chișinău, informează MOLDPRES.

Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice marchează 80 de ani de la întemeiere

Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice marchează opt decenii de artă, dedicaţie şi profesionalism.Este succesoarea Conservatorului de Stat din Chişinău şi îşi trage rădăcinile din instituţiile de învăţământ muzical ce activau la Chişinău începând cu 1919, când la iniţiativa lui George Enescu a fost fondat Conservatorul „Unirea”, relatează Moldova 1.

Emisiunea „Sputnik Matinal” cu Andrei Porubin şi Dumitru Chitoroagă.

https://cdn1.img.sputnik.md/images/07e4/0a/16/32116692.png https://sputnik.md/radio/20201022/32116721/Emisiunea-Sputnik-Matinal-cu-Andrei-Porubin-i-Dumitru-Chitoroag.html În emisiunea de astăzi vom discuta cu: Adrian Lupușor, Centrul de Somnologie, Elena Marian, președintele Asociației Artei Corale din Republica Moldova, Rodica Roșioru, profesor, Victoria Melnic, rector, Academiei de Teatru, Muzică și Arte Plastice. În susținerea Filarmonicii Naționale, Rodica Roșioru, împreună cu discipolii ei organizează un concert la Butuceni.

Interviu cu rectorul AMTAP, dna dr., prof.univ. Victoria Melnic – minutul 49:55